Tiit Vähi: Venemaal läheb pahasti, sest nad võtavad eeskuju minevikust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vähi.
Tiit Vähi. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Mõni päev tagasi haruldaste muldmetallidega tegeleva AS Silmeti ameeriklastele müünud Tiit Vähi rääkis ETV saates «Kahekõne», et Venemaal läheb seetõttu halvasti, et nad võtavad liialt eeskuju minevikust.

«Eeskuju võetakse Antropovist, Ivan Julmast. Kogu aeg vaadatakse taha, aga maailm läheb edasi. Ja ka meie ei pea kogu aeg vaatama, mis juhtus 1939. aastal. Jah see on ajalugu, me peame seda teadma, kuid me peame elama tuleviku jaoks,» ütles Vähi.

«Venemaa on meie naaber, suur riik. Koostöös on väga suured võimalused Eesti inimeste jaoks – töökohad, spordi, teaduse ja kultuuri koostöö. Me ei peaks koostöös Venemaaga ostsima ainult negatiivset,» arvas Vähi.

«Ma ei usu, et Venemaa meie vaenlane on. Venemaaga tuleb teha koostööd ja siis me saame elada edasi,» ütles Vähi.

Silmeti müügist saadud rahaga plaanib Vähi arendada Sillamäe sadamat ning ehitada sinna kaubasadama kõrval ka näiteks reisilaeva sadama, kus saaksid peatuda ka kruiisilaevad turistidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles