Partsi ministeeriumis vohavad hallitusseened

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hoone Tallinna vanalinnas Harju tänaval.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hoone Tallinna vanalinnas Harju tänaval. Foto: Liis Treimann

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis vohavad mitmelsajal ruutmeetril hallitusseened, millest osa võivad ka inimeste tervist kahjustada.

Ministeeriumi pressinõunik Gea Otsa rääkis Postimees.ee´le, et tõrjetöödega on algust tehtud ning praegu ei ole ükski ametnik kurtnud tervisehäirete üle, mida võiks seostada otseselt hallitusega.

Otsa sõnul avastasid nad veebruaris hoone esimesel, teisel ja kolmandal korrusel niiskuskahjustusi ning seejärel telliti Eesti Mükoloogia Uuringute Keskuselt eksperthinnang, mis näitas, et hoone seina- ja laekatte materjalide alla on kogunenud hallitusseente kolooniad. Kokku on kahjustatud pinda üle 500 ruutmeetri.

Silmaga nähtavaid niiskuskahjustusi on Otsa sõnul kuue kabineti seintel ja lagedel. Hallitust leiti neljast kabinetist, kusjuures ühes neist pesitses selline seen, mis võib ka inimese tervist kahjustada.

«Nendes kabinettides, kus hallitust leiti, praegu enam keegi ei tööta, inimestele on leitud töölauad teistes kabinettides,» kinnitas Otsa.

Tema sõnul on tegemist on vana ja aastaid renoveerimata majaga, mille ventilatsioonisüsteem on puudulik ning see aitas ka niiskuskahjustuste tekkimisele kaasa.

Tõrjetöid alustati käesoleval nädalal ning esialgse plaani järgi peaksid need kestma kuu lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles