Kohtunik Kunman: ma pole kuritegu sooritanud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtu kohtunik Leo Kunman
Harju maakohtu kohtunik Leo Kunman Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kindlustusjuhtumi kohta valeandmete esitamises kahtlustatav Harju maakohtu kohtunik Leo Kunman kinnitab, et pole kuritegu sooritanud, kuid oma süütuse tõestamiseks peab ta siiski kohtu ette astuma.

«Ma tean, et ma pole mitte milleski süüdi. Nagu öeldakse – raiuge või tükkideks, viimane tükk ütleb ka, et pole süüdi,» ütles kohtunik Leo Kunman intervjuus ETV saatele «Pealtnägija», vahendas ERR Uudised.

Kunman tunnistas samas, et tegelikult ei ole aga tema süüdi jäämine sugugi välistatud. «Ma olen ise inimesi süüdi mõistnud, kes on pärast õigeks mõistetud ning olen õigeks mõistnud inimesi, kes on pärast süüdi mõistetud. Nii et pole välistatud,» tõdes Kunman.

Kohtunik on 100 protsenti kindel, et talle esitatud kahtlustus on pahatahtlik. «Kogu see protsess või käitumine, mis mul tuli läbi elada, kõik need läbiotsimised, auto äravõtmine ja mitte tagastamine. Poja firmale saadeti maksuamet kallale, tarbijakaitse, kõikvõimalikud kontrollorganid - kõik see viitab sellele,» märkis Kunman.

Kunmani väitel sunniti poega tema vastu valeütlusi andma. «Poisile pakuti diili, et pääsed kergemini, kui isa vastu ütlusi annad - kõik see viitab ju sellele, et on pahatahtlikkus,» ütles kohtunik.

Kohtuniku sõnul on tema vaenamise põhjuseks tema tehtud kohtuotsused, mis pole meelt mööda prokuratuurile ja politseile ning vastasseis on kestnud aastaid.

Kunman tunnistas, et tal puudub usaldus politsei suhtes. «Kahjuks küll. Mitte kõigi suhtes, aga kohtunikuna töötamise ajal olen ikkagi kohtunud, on olnud nii palju juhuseid, kus on ikka ebaausaid politseinikke, on prokuröre. Oma mundriau nimel on nad võimelised valetama ükskõik, mida kokku,» nentis Kunman.

Juhtiva riigiprokuröri Heili Sepa sõnul pole vaenamise jutt põhjendatud.«Ma ei näe põhjust, miks peaks olema institutsioonil prokuratuur või kaitsepolitsei kohtunik Kunmani suhtes sellist vihavaenu,» märkis Sepp.

Kohtunikku kahtlustatakse kindlustusjuhtumi kohta valeandmete esitamises, sest väidetavalt kasseeris tema avariilist maasturit remontinud poja firma kindlustusfirmalt rohkem raha, kui tegelikult remonditöid tegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles