Galerii: Rooma töölised avastasid surnute linna

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arheoloogilised leiukohad Roomas.
Arheoloogilised leiukohad Roomas. Foto: AP / Scanpix

Itaalia pealinnas Roomas avastasid ragbistaadionit renoveerivad töölised suurel territooriumil terve grupi vanu hauakohti, mis jäljendavad reaalse linna majade, kvartalite ja tänavate paiknemist.

Itaalia kultuuriministeeriumi pressikonverentsil öeldi, et leiupaigast avastatud potikillud lubavad arvata, et Rooma ajal hauakohana kasutusel olnud paigas elasid varakeskajal inimesed, vahendas CNN.

Arheoloogid pole veel kindlaks teinud, kelle säilmetega selles nekropolises tegu on, kuid usutakse, et sinna on maetud kreeka päritolu vabastatud orje.

Teises väljakaevamistekohas Rooma põhjaosas leiti 2. sajandi üliku ja sõjaväelase hauakamber. Ajaloolased usuvad, et tegu on Marcus Nonius Macrinuse hauakohaga, kes oli keiser Marcus Aureliuse (valitses 161-180) ühe lähima abilise ja kindraliga võitluses impeeriumi põhjapiire ohustavate germaanlaste vastu.

Omaaegset keisrite residentsi Palatinuse künkal taastavad arheoloogid usuvad, et neil õnnestus leida maa-alune käik, milles pretoriaanid (keisri ihukaitseväelased) 41. aastal mõrvasid despootliku keiser Caligula (valitses 37-41).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles