Eesti eeskujul koristati prügi Leedus, Moldovas ja Ukrainas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Teeme ära!» prügikoristuskampaaniad toimusid täna Leedus, Moldovas ja Ukrainas, kusjuures Leedus korraldati eestlaste algatatud üldrahvalik prügikoristamine juba neljandat korda.

Moldova koristuspäevale oodati korraldajate andmeil ligi 100 000 inimest, Ukrainas oli registreeritud 50 000 koristajat, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kokku on «Teeme ära!» aktsioone korraldatud kaheksas riigis peale Eesti, sealhulgas ka näiteks Brasiilias, tänavu plaanitakse prügikoristuskampaaniaid veel näiteks Kambodžas ja San Franciscos USAs, sellega aga korraldajate ambitsioonid ei piirdu.

«Praegu on projekt sellises ettevalmistavas staadiumis, et hetkel me otsime muidugi kontakte riikides, otsime innukaid inimesi, kes tahaksid seda eest vedada oma riigis,» ütles «Teeme ära!» maailma koordinaator Agni Kaldma.

Tulevikus on aga neil plaan koristada ära sada riiki ja osalejaid kaasa haarata kolmsada miljonit, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles