Helsingi politseinikel õnnestus tänavaprostitutsiooni piirata

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trammid Helsingis Mannerheimintiel
Trammid Helsingis Mannerheimintiel Foto: SCANPIX

Helsingi politseiameti korraldatud reidid ja korravalvurite uus käitumisjoon tõid kaasa tänavaprostitutsiooni vähenemise kesklinnas.

Uue tööjuhendi järgi peavad probleemi sekkuma kõik politseipatrullid, kui nende muud tööülesanded seda võimaldavad, vahendas YLE.

Helsingi politseinike väitel elavnes tänavaprostitutsioon hiljuti ja seda pärast pikka vaikuseperioodi. Eriti halvenes olukord Eerikinkadul ja Mannerheimintie alguses.

Politseinikud korraldasid märtsi alguses reidi, mille käigus sekkuti kuude prostitutsioonijuhtumisse. Pärast seda on hoitud prostituutidel silma peal.

«Oleme rõhutanud igale kesklinnas tegutsevale politseinikule, et tänavaprostitutsioonist on saanud probleem ja kui muude väljakutsete kõrvalt on võimalik, siis tuleb sellesse sekkuda,» rääkis komissar Jussi Huhtela.

Politseinikud sekkuvad intiimteenuste müüki ja ostmisesse, kui see toimub tänaval või restoranis. Karistusena määratakse 50 eurot. Kui nn müügitegevus on eriti segav, siis määratakse suurem rahatrahv.

Huhtela oletusel on Helsingi kesklinna tänavatel ja restoranides kümneid naisi, kes müüvad intiimteenuseid. Osa neist on soomlased, kuid suurema grupi moodustavad välismaalased (Vene, Eesti, Nigeeria, Uganda ja Iraagi kodanikud).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles