Talgupäevale on end kirja pannud 4000 inimest

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus "Teeme ära" prügikoristusaktsioonist Halinga vallas, Vahenurmes Jürimäel kaks aastat tagasi.
Fotomeenutus "Teeme ära" prügikoristusaktsioonist Halinga vallas, Vahenurmes Jürimäel kaks aastat tagasi. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

7. mail üle Eesti peetavatele Teeme Ära talgutele on end kahe nädalaga kirja pannud juba ligi 4000 inimest.

Talguid on praeguseks kokku registreeritud 674, teatasid korraldajad.

Kõige rohkem talguid toimub Harjumaal, kus on seni registreeritud 120 talgut. Järgnevad Saaremaa 61, Tartumaa 57, Lääne-Virumaa 56 ja Pärnumaa 55 talguga. Kõige vähem talguid on hetkel registreeritud Põlvamaal ja Hiiumaal, kus neid on vastavalt 15 ja 14.

Üks talgu toimub ka Soomes Ahvenamaal ja üks Venemaa piiri taga Petserimaal.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liikme Tarmo Tüüri sõnul aitab talgule kirjapanek selle juhil päeva paremini ette valmistada. Sel aastal on ka gruppide registreerimine tema kinnitusel lihtsam. Mitme inimese kirjapanekuks ei ole tarvis nimesid ükshaaval sisestada, vaid grupi andmed võib saata e-postiga aadressil grupid@teemeara.ee või helistada 535 64722.

Talgupäeva Facebooki lehe jaoks valmis rakendus, mille abil saab nüüd sõpradele mugavalt teada anda, millisel talgul plaanitakse osaleda ning seeläbi ka teisi üles kutsuda.

Talgutele saab end kirja panna veebilehel www.teemeara.ee, Swedbanki kontorites ja pangabussis ning telefonil 535 64722.

Jätkub ka talgulugude kogumise veebiretk, mis toimub koos Eesti Rahva Muuseumiga. Talgulugusid saab sisestada 13. maini veebilehel www.teemeara.ee, samas saab lugeda ka teiste lugusid. Kõik talgulood jõuavad Eesti Rahva Muuseumi arhiivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles