Jelena Baturina kinkis oma portselani muuseumile

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Baturina
Jelena Baturina Foto: SCANPIX

Ehitusfirma Inteko omanik Jelena Baturina kinkis Tsaritsõno muuseumile ligi 40 oma kollektsiooni kuulunud portselanist eset.

Muuseumi peadirektor Aleksandr Bezrukov nimetas seda suurimaks eraisikutelt saadud annetuseks läbi aegade, vahendas RIA Novosti.

Huvilised said portselani näha seoses 19. sajandi alguse Venemaad ja Prantsusmaad puudutanud projektiga, mis hõlmas sõdade ja heanaaberlike suhete ajalugu kunstiteostes.

Baturina sõnul langetas ta otsuse kinkida portselan muuseumile umbes aasta tagasi. Talle avaldas suurt mõju, kui sujuvalt see sulandus muuseumi ekspositsiooni.

«Minu jaoks oli väga meeldiv sättida annetuse tegemine kokku lihavõttenädalaga – ajaga, mil traditsiooni järgi tehakse häid tegusid,» rääkis ta.

Tsaritsõno muuseum tegutseb aastast 1984 ja on Moskvas omataoliste seas suurim. Selle kogudesse kuulub tekstiili, fajanssi, portselani, keraamikat, dekoratiivkunsti, arheoloogilisi leide ja muud taolist.

Baturina on Venemaa rikkaim naine ja Moskva endise linnapea Juri Lužkovi abikaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles