Pärnus näeb taas veepatrulle

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu veepolitsei kaater.
Pärnu veepolitsei kaater. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Pärnu vetel algab navigatsioonihooaeg ning tööd alustavad veepatrullid, kelle ülesanneteks on mereturvalisuse ja järelevalve tagamine veekogudel.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lääne prefektuuri piirivalvebüroo juht Margus Toomsalu sõnas, et seoses politsei ja piirivalve ühinemisega, tekkis vajadus ka ühendada paremini kahe ameti seni eraldi toiminud tegevused veekogudel, vahendas prefektuuri pressiesindaja.

Toomsalu sõnul koordineerib alates tänavusest navigatsiooniperioodist ühtset veealast tegevust piirivalvebüroo, kaasates veepolitsei ja piirivalvepatrulli parimad praktikad ühtse eesmärgi nimel – et merel üheskoos turvalisust tagada.

Toomsalu kinnitas, et seni tegutsenud Pärnu veepolitsei ei kao kuhugi ja kaater toimetab veeliikluses edasi ning seda koos teisegi Pärnu kordoni kaatriga.

Veepolitsei igapäeva tööde hulka kuulub väikelaeva juhtide ning suuremategi aluste kontrollimine, erinevate veeürituste alade turvamine ja üleüldine mereturvalisuse tagamine. Vajadusel abistatakse ka mootoririkke tõttu hätta jäänud veesõidukeid.

Lääne prefektuuril on Pärnu piirkonnas kasutada kaks alust ning need patrullivad Pärnu, Sauga ja Reiu jõel ning Pärnu lahel.

Esimesed patrullimised on näidanud, et kohalikud kalurid ning teisedki veepeal liiklejad peavad nõuetest kinni ja see on igati hea algus algavale hooajale.

Sellel neljapäeval, 5. mail lastakse Pärnus vette ka ülejäänud siin talvekorteris olnud Lääne Prefektuuri alused, mis suunduvad merel turvalisust tagama ja piirivalvealased ülesandeid täitma Eesti läänepoolsetel merealadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles