Tallinna tuleb USA salateenistuse esindus

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA saatkond..
USA saatkond.. Foto: Liis Treimann.

Peagi Tallinnas avatavas Ameerika föderaalse jõuametkonna esinduses asub Ameerika Ühendriikide saatkonna kinnitusel tööle neli ametnikku.

Avamise puhul saatkonna korraldatav üritus toimub Postimehe andmeil kahe nädala pärast ning sinna on muu hulgas kutsutud Eesti poliitikuid.

USA Tallinna saatkonna pressiatašee James Land kinnitas, et valiku langemise Tallinnale salateenistuse uue esinduse asukohana põhjustas «uurimisalane sõlmpunkt, mille see annab võitluses küberkuritegudega, ning samuti kaasabi, mida see võimaldab agentuurile oma kaitseülesannete täitmisel.

Salateenistus (United States Secret Service) on üks vanimaist Ameerika Ühendriikide föderaalsetest uurimisametkondadest, asutatud juba 1865. aastal. Salateenistus on tuntud põhiliselt selle poolest, et nende ülesanne on kaitsta Ühendriikide presidenti. Selle ülesande sai asutus 1901. aastal, pärast president William McKinley mõrvamist.

Samas on ametkonnal teisi ülesandeid, nagu võitlus Ameerika Ühendriikide rahandussüsteemi vastaste kuritegudega.

«Tallinn varustab salateenistuse tugeva aluspõhjaga Balti piirkonnas ning on samuti oluliseks asukohaks, kust suhelda meie partneritega Venemaal ja kogu Põhjalas,» sõnas Land.
Tema kinnitusel on USA salateenistuse Tallinna esinduses üks atašee tasemega ametnik, üks abiatašee, üks uurija ning üks administratiiv­ametnik.

USA suursaadik Eestis Mi­chael C. Polt ütles hiljuti Deutsche Welle usutluses, et kahel salateenistuse esinduses tööle asuval ametnikul on kogemusi küberkuritegude uurimisel.

Salateenistuse esindus hakkab Eestis tegutsema koostöös kõigi Balti riikide uurimisorganitega ning üks selle põhilisi eesmärke saab olema kolme riigi toetamine oma rahandusliku taristu kaitsel. See aitab kahandada kahjusid, mis tekivad küberkuritegude, finantspettuste, identiteedivarguste ja võltsitud rahatähtede tõttu.

«Samuti soovib esindus aidata asukohariiki ja naabermaid nende riigijuhtide ning neid külastavate riigipeade ja valitsusametnike kaitsel,» märkis USA saatkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles