Josing: majanduslanguse ajal hakati vähem jooma

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marje Josing.
Marje Josing. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Konjunktuuriinstituudi direktori Marje Josingu sõnul piirasid inimesed majanduskriisi ajal muu hulgas ka alkoholi ostmist ning nüüd juuakse meil juba vähem kui Soomes.

Josing rääkis intervjuus ETV saatele «Terevisioon», et viimasel kolmel aastal on alkoholitarbimine Eestis järjest vähenenud: kui 2007. aastal joodi iga inimese kohta 12,6 liitrit absoluutset alkoholi, siis 2008. aastal oli see kogus 12,1, 2009. aastal 10,1 ja mullu 9,7 liitrit. Eelmise aasta number on tema kinnitusel ühtlasi viimase kümne aasta väikseim, vahendas ERR Uudised.

Josingu sõnul võib majanduskasvu ja -languse graafiku kõrvale joonistada ka analoogse alkoholitarbimise graafiku, mis on esimesega küllaltki heas korrelatsioonis. Tema hinnangul on joomise vähenemist ilmselt mõjutanud nii teavitustöö selle kahjulikkusest kui ka rahanappus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles