Bali pommitajad lähevad hukkamisele

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nusakambangani vanglas surma ootav imaam Samudra (vasakult) vestlemas Mukhlasi ja Amroziga pärast palvust.
Nusakambangani vanglas surma ootav imaam Samudra (vasakult) vestlemas Mukhlasi ja Amroziga pärast palvust. Foto: Reuters / Scanpix

Indoneesia peaprokuratuurist kinnitati, et juba järgmise kuu alguses saadetakse hukkamisele mehed, kes mõisteti surma Bali saarel kuue aasta eest korraldatud ohvriterohkete pommiplahvatuste pärast.

 

Mahalaskmissalga ette peavad astuma kolm islamiäärmuslast: imaam Samudra, Amrozi ja Mukhlas, keda tuntakse ka Ali Ghufroni nime all, vahendasid Reuters ja AFP.

Kõik nad on olnud hukkamisootel juba viis aastat ning viibivad ülirange režiimiga Nusakambangani vanglasaarel, kus surmanuhtlus ametnike sõnul täide viiaksegi.

«Hukkamisotsus viiakse täide novembri alguses… Otsus on lõplik,» ütles riigi peaprokuratuuri pressiesindaja, kes ei täpsustanud siiski kuupäeva.

2002. aastal korraldatud pommirünnakutes Bali saare ööklubidele hukkus 202 inimest, kelle seas olid peamiselt välismaalt saabunud puhkajad.

Kolm islamisti mõisteti oma osaluse pärast rünnakutes surma juba aasta hiljem, kuid otsuse täideviimist on korduvalt edasi lükatud rea ebaõnnestunud edasikaebamiste ning ka usuliste kaalutluste pärast.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles