Hammasratta sees kokaiini Eestisse smugeldanud mehed mõisteti vangi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hammasratas, mille sisse oli kokaiin peidetud..
Hammasratas, mille sisse oli kokaiin peidetud.. Foto: Politsei.

Harju maakohus mõistis kolm hammasratta sees Eestisse kokaiini smuugeldanud Iisraeli kodanikku vangi

Harju maakohus tunnistas täna Iisraeli kodanikud 39-aastase Meir Shushani, 36-aastase Shimon Yalozi ja 46-aastase Nahum Yaron Kahana süüdi kokaiini suures koguses ebaseaduslikus käitlemises varalise kasu eesmärgil ja kokaiini grupilises salakaubaveos ning mõistis neile reaalsed vangistused.

Shushanile mõisteti liitkaristuseks 15 aastat vangistus, Yalozile liitkaristuseks 11 aastat vangistust ja Kahanale liitkaristuseks 9 aastat vangistust.

Karistusaega hakatakse arvestama alates nende vahistamisest  11. oktoobril 2005.

Varalise lisakaristusena konfiskeeris kohus meestelt läbiotsimisel leitud raha.

Riigiprokurör Andres Ülviste esitatud süüdistusakti kohaselt käitlesid Shushan, Yaloz, Kahana 2005. aasta algusest kuni sama aasta 11. oktoobrini suures koguses kokaiini ning toimetasid seda üle Eesti riigipiiri.

43 kilogrammi ja 389 grammi kokaiini varjatud transportimiseks kasutati kahte spetsiaalset selleks otstarbeks tehtud suurt metallist hammasratast.

Hammasrattad valmistati seest õõnsatena – nende sisse jäeti kaanega suletavad tühimikud, mis olid mõeldud kokaiini peitmiseks  salakaubaveol.

Kõik kolm süüdistatavat on kohtus oma süüd eitanud. Shushan ja Yaloz kinnitasid, et pole milleski süüdi.

Kahana möönis küll hammasratta toimetamist üle piiri, kuid väitis, et ei teadnud kokaiinist midagi.

Süüdimõistetutelt mõisteti välja ekspertiisitasud ja muud menetluskulud, kokku 107 000 krooni ning sundraha, igalt ühelt 10 875 krooni.

Meestelt konfiskeeritud narkootiline aine hävitatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles