Mitmepäevasele Oru turbapõlengule saadi piir peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turbapõleng Kohtla-Järvel Oru piirkonnas
Turbapõleng Kohtla-Järvel Oru piirkonnas Foto: Ida-Eesti päästekeskus

Päästjad lõpetasid eile õhtul järelkustutustööd Kohtla-Järve Oru piirkonnas pühapäeval alguse saanud turbapõlengualal.

Eile jätkusid järelkustutustööd 8. mail alguse saanud turbapinnase põlengul Kohtla-Järve Oru piirkonnas, teatas Ida-Eesti päästekeskus.

Tossasid üksikud tulekolded paari hektari suurusel alal endise turbakombinaadi taga settebasseinide juures. Põleng lokaliseeriti esmaspäeva õhtuks ja järelkustutustööd lõpetati eile õhtuks.

Täna toimub põlengualal järelkontroll.

Tänavu on Virumaal registreeritud juba 300 kuluheinapõlengut, sealhulgas 263 Ida-Virumaal ja 37 Lääne-Virumaal. Kõige rohkem on registreeritud maastikupõlenguid Kohtla-Järvel, Narvas, Jõhvi vallas, Tapal ja Kiviõlis.

Eestis püsib väga suur kulu- ja metsapõlengute oht.

Päästekeskuse inspektorid korraldavad kulupõletajate tabamiseks ja lõkete tuleohutusnõuete täitmise kontrollimiseks pisteliselt patrullsõite ja –reide, sest enamasti saab kulupõleng alguse inimese tahtlikust tegevusest või hooletusest.

Senistel kontrollkäikudel on algatatud Ida-Virumaal kaks kiirmenetlust seoses lõkete tegemisega metsa alale, mis külgneb aiandusühistuga ning on juhendatud inimesi lõkete tegemisel tuleohutusnõuete osas. Kontrollkäikude eesmärk ei ole üksnes karistamine, vaid inimeste teadlikkuse tõstmine kulupõlengute ohtlikkusest.

Päästekeskus tuletab meelde, et tuleohutuse seadus keelab kuluheina põletamise aastaringselt. Lõkete põletamisel tuleb järgida tuleohutusnõudeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles