Täna paisati eetrisse uus üheksa kanaliga internetiraadio

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netiraadio
Netiraadio Foto: Netiraadio

Täna päeval alustas tööd kodumaise muusikaga internetiraadio, kus on kokku üheksa erinevat muusikakanalit. Netiraadio eestvedaja Juko-Mart Kõlar ütles, et raadio üks eesmärke on tutvustada uut Eesti muusikat.

«Tegemist on esimese internetiraadioga, kus mängib ainult Eesti muusika. Seal on üheksa erineva stiiliga kanalit, mis katab kõiki muusikavaldkondi välja arvatud klassika,» ütles Netiraadio eestvedaja Juko-Mart Kõlar.

Ineternetiraadio eesmärk on tutvustada uut Eesti muusikat. «Idee tuli sellest, et Eestis tehakse palju muusikat, mis ei pääse raadiote eetrisse. Sky Plussis ja muudes jaamades on Eesti muusika osakaal kuskil 20 protsenti. Samal ajal toodetakse meil igal aastal 100 kuni 150 uut plaati. Me eesmärk on kõik see pinnale tuua, mis praegu ei ole pinnal.»

Netriraadio pakub mitmeid lisasid. Koostöös Muusika24ga on võimalik oma lemmiklaule lehelt osta. «Tavainimese kujutuses seostub netiraadio tavalise playlist'iga. Meil on näha ekraanil, kes on selle loo esitaja ja autor, milline ta välja näeb. Juhul kui tal on muusikavideo, siis lisame ka selle. Samuti on võimalik lugu legaalselt kohe osta. See on hästi kasutajasõbralik nii kuulajale kui artistidele,» sõnas Juko-Mart.

Võimaluste tekkimise korral plaanitakse lisada ka klassika kategooria. «Klassikaga on keeruline, kuna heliloojad ei pruugi rahul olla salvestusega ning kellelegi ei meeldi oma kunagine teos. Kindlasti on ka piirde küsimus, et kui keegi mängib Mozarti kontserdi välisorkestriga, kas see on siis Eesti asi või mitte. Hetkel ei kata klassikaga kanalit ära, kuna ei ole uut muusikat nii palju peale tulnud. Arenguruumi on veel ja klassika on üks neist,» ütles Juko-Mart.

Juku-Mart ütles, et raadios töötab täiskohaga mitu inimest, kes uuendavad playlist'e ning Netiraadio hakkab majandama ennast reklaamituludest. «Lehe stardikapital tuleb Eesti Autorite Ühingult, kes on huvitatud sellest, et autorite looming tuleks esile. Ja edasi läheb isemajandamisele. Meil on plaanis teha kindlatele sihtgruppidele kampaaniaid. Hetkel me katsume lehe reklaamidest puhta hoida. Reklaam on edaspidi maitsekas ja kindlale sihtgrupile.»

Kõlar sõnas, et muusikud saavad ise saata oma loomingut. «Üks peamine eesmärk on see, et uus muusika pääseks kohe eetrisse. Kui muusikud meile oma loomingut saadavad, siis nädala pärast võib leida selle eetrist. Muidugi peab see ületama kvaliteedi ja sisu osas eetrikünnise.»

«Me tahame selle raadioga promoda legaalset muusikatarbimist Eestis. Eesmärk ei ole kasumit teenida,» lisas Juko-Mart Kõlar.

Kuula siit: www.netiraadio.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles