Looma julmas kohtlemises süüdistatud Marge Arumäe mõisteti õigeks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marge Arumäe.
Marge Arumäe. Foto: Reporter.ee

Pärnu Maakohus mõistis oma tänase otsusega õigeks 1975. aastal sündinud Marge Arumäe, keda süüdistati looma suhtes lubamatu teo toimepanemises julmal viisil.

Kohtuotsuse resolutiivosa kuulutamisel märkis kohus, et kohtulikul arutamisel ei leidnud tõendamist Arumäe käitumine looma suhtes julmal viisil karistusseadustiku § 264 lg 1 p 3 tähenduses, seega ei ole tema süüditunnistamine selle paragrahvi järgi objektiivse koosseisu puudumise tõttu võimalik.

Subjektiivsest küljest eeldab vaadeldav koosseis tahtlust. Süüteokoosseis on täidetud, kui süüdlane pani teo toime vähemalt kaudse tahtlusega. Kohus Arumäe käitumises tahtlust ei tuvastanud.

Tänase otsuse vaidlustamise soovist tuleb menetlusosalistel kohtule teatada seitsme päeva jooksul alates homsest. Kui selline teade tuleb, teeb kohus motiveeritud otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles