Tehnikakõrgkool: õppekavasid on Eestis liiga palju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tehnikakõrgkool.
Tallinna tehnikakõrgkool. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eestis on praegu liiga palju õppekavu, nende korrastamisel tuleb lähtuda eri majandusvaldkondade pikaajalistest arengutest, leiab Tallinna Tehnikakõrgkooli õppeprorektor Lauri Peetrimägi.

«Õppekavade areng tuleb sünkroniseerida majanduse arenguga ja seega on õppekavad olnud alati muutumises. Jagame seisukohta, et neid on tõepoolest praegu Eestis liiga palju,» sõnas Tallinna tehnikakõrgkooli õppeprorektor.

«Meie arvates peab korrastamine lähtuma erinevate majandusvaldkondade pikaajalistest arengutest,» lausus Peetrimägi.

Tallinna Tehnikakõrgkooli rakendusarhitektuuri ja teatud initsiatiivgrupi kunagine ambitsioon arendada välja Eesti Kunstiakadeemiaga paralleelne magistriõpe pole Peetrimäe sõnul praegu aga enam niikuinii mõistlik.

«TTK ja kunstiakadeemia on sõlminud koostöölepingu, milles on arhitektide magistriõppe ja rakendusarhitektuuri õppekavade väljundid kokku lepitud. Arvame, et poole kilomeetri kaugusel sama taseme õppekavade dubleerimine pole mõistlik ja ambitsioonid on olnud kantud üksikutest persoonidest, mitte tulevikuvaadetest ja koostööst,» selgitas ta.

Koolitustellimuse kärbete teemal pole tema sõnul aga haridusministeeriumiga detailseid läbirääkimisi toimunud, seetõttu ei osanud ta seda täpsemalt kommenteerida.

Haridusministeeriumi valmistuvad ellu viima nii endise kui praeguse ministri selget nägemust – oluline on kvaliteet ja Eesti on liiga väike selleks, et õpetada keskpärasel tasemel kulukaid erialasid mitmes ülikoolis, lõpetades kõigepealt riigi koolitustellimuse teatud erialadel, kirjutas Postimees.

Tallinna Tehnikakõrgkoolist arhitektuuriilma avarustesse lennanud arhitektid on Eesti Kunstiakadeemia lõpetanud arhitektidel juba pikemat aega pinnuks silmas. Nüüd kavatseb ka ministeerium neil tublisti tiibu kärpida.

Muuhulgas soovitakse kärpida ka Tallinna Tehnikakõrgkoolis arhitektide koolitamist, sest esialgu vaid rakendusarhitektide koolitamisest läksid kooli ambitsioonid ühel hetkel suhteliselt suureks ja taheti läbi viia arhitektuuri õppekava.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles