Pantvangid: Eesti valitsus ei taha meid enam aidata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.4shared.com

Eile hilisõhtul edastati uus, tõenäoliselt 16. mail salvestatud videolõik Liibanonis röövitud seitsme Eesti kodaniku pöördumisega.

Videos ütleb üks pantvangidest, et Eesti valitsus ei soovi neid enam aidata ja nad paluvad kõigi teiste abi.

«Täna on 16. mai 2011. aasta. Me oleme vangis olnud 54 päeva ja see on meie jaoks väga raske olnud. Me oleme väga väsinud ja suures ohus. Palume oma peredelt ja kõigilt, kes meid tunnevad, meid ükskõik kuidas aidata, et saaksime siit minema. Soovime, et nad Eesti valitsust survestaks, et meid aidataks sellest vangistusest välja. Eesti valitsus on meid jätnud ja ei taha meid enam aidata,» ütles Kalev Käosaar.

Video üleslaadija on enda kasutajanimeks pannud jon.sad54 ja asukohariigiks valinud Süüria.

Välisministeeriumi pressiteenistuse sõnul mingeid konkreetseid nõudmisi ega tingimusi olukorra lahendamiseks videos ei esitata.

Ka lisati enda pressiteates, et Eesti valitsus jätkab koostöös Liibanoni ametivõimude ja teiste partneritega pingutusi röövitud Eesti kodanike vabastamiseks.

Liibanoni araabiakeelne uudisteportaal Lebanon Files kirjutab täna, et eestlased viibivad endiselt Bekaa orus ja läbirääkimised nende vabastamise osas käivad.

Portaali allikate andmetel viibivad eestlased Bekaa orus, sest pole mingeid andmeid, mis viitaksid vastupidisele.

Julgeolekujõud püüavad jätkuvalt teha kindlaks pantvangide asukohta. Allikad aga keeldusid avaldamast, kui kaugele on sellega jõutud, vahendas Lebanon Files.

Portaali allikas mainis taas, et arvatavasti lootsid pantvangistajad, et ratturite puhul on tegemist Prantsusmaa kodanikega.

Eelmine video laaditi Youtube keskkonda 20. aprillil (kasutaja konto thekidnaper2011). Selles videos pöördusid seitse eestlast Liibanoni peaministri, Saudi Araabia kuninga, Jordaania kuninga ja Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles