Savisaare meelest vajab Eesti rahvusliku ühtsuse valitsust

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike koosolekute saal laevaremonditehases oli eile tihedalt Savisaare parteikaaslasi täis, rahvast lõbustas kõige rohkem kokkuvõte Reformierakonna eelmisest valimiskampaaniast.
Väike koosolekute saal laevaremonditehases oli eile tihedalt Savisaare parteikaaslasi täis, rahvast lõbustas kõige rohkem kokkuvõte Reformierakonna eelmisest valimiskampaaniast. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar esitles eile BLRT peakontoris oma värsket artiklite kogumikku «Majanduspoliitika», mille reklaamklipp tutvustab Savisaart lausega «Mees, kes teab».


Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kui president pakuks teile homme võimaluse moodustada uus valitsus, kas võtaksite selle ettepaneku vastu?


Nagu niuhti! Kuidas te ette kujutate, et Eesti kõige suurema ja populaarsema partei esimees ütleks, et poen põõsasse, sest et praegu on raske aeg ja las ma tulen siis välja, kui asjad on paremaks läinud. See on auküsimus mitte öelda «ei» sellisel juhul.



Kellele te pakuks selles valitsuses rahandus- ja majandusministri kohta?


Ei tahaks nende kohtade ümber spekuleerida, tänapäeva Eesti poliitikas on see kokkulepete küsimus. Ma ütleks rohkem, et kokkulepete kui kompetentsuse küsimus. Tahaksin lisada, et erinevalt paljudest inimestest pean lugu praegusest rahandusministrist. Nendes tingimustes ja praeguse peaministriga annab ta oma parima. Iseasi, kuidas see teinekord välja kukub.



Teie koalitsioonipartner on siis sotsiaaldemokraadid?


Tahaksin uskuda, et varsti jõuame olukorda, kus on vaja rahvusliku ühtsuse valitsust, mis esindaks kõiki Eesti poliitilisi jõude. Kas Eesti poliitika jõuab nii kaugele, et suudab kokku leppida üle tavaliste koalitsiooni ja opositsiooni piiride, seda ma ei tea. Eks aeg näitab.



Miks seda vaja oleks?


Praegusel raskel ajal oleks valitsusel vaja märksa laiemat kandepinda, kui tal praegu on.



Kui see valitsus koos, mis siis teie esimene majanduspoliitiline otsus oleks?


Loomulikult tuleb kabinetid ära jaotada.



Aga kui kabinetid ja portfellid on jaotatud?


Ega te ometi arvanud, et ma annan praegu nendele küsimustele tõsiselt vastuseid.



Absoluutselt!


Siis lõpetame ära.



Aitäh teile!


Hakkasin kartma, et kui tõesti ütleks Postimehele, et kabinetid tuleb esmalt ära jaotada, siis äkki mõni võtabki seda tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles