Finantsinspektsioon: pangad võivad euro puhul kasutada kommertskurssi

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankade logod.
Pankade logod. Foto: Montaaž Lennart Rikk

Finantsinspektsioon asus eile seisukohale, et pangad võivad euro puhul kasutada kommertskurssi ning seega ei saa neid süüdistada oma klientide petmises.


«Tegemist on keeruka õigusküsimusega, kuna tüüptingimuste kohtupraktika alles kujuneb. Meie hinnangul ei pea pangad eurot konverteerima üksnes täpselt Eesti Panga noteeringuga,» ütles finantsinspektsiooni juhatuse liige Kilvar Kessler.

«Finantsinspektsioon arvab jätkuvalt, et finantstoote läbipaistvus, tarbija teadlikkus ja konkurents on parimad finantsteenuse hinna kujunemise mehhanismid, mitte ettemääramatu sekkumine juba sõlmitud lepingu ümberkujundamiseks,» märkis Kessler.

Finantsinspektsioon arvab, et eurode konverteerimise küsimus võiks olla krediidiasutuse ja tarbija eraldi kokkuleppe või informeerimise objektiks.

Tõenäoliselt ei ole vastavad tüüptingimused tarbijat ebamõistlikult kahjustavad juhul, kui tingimused vastavad seejuures teatud nõuetele ja konverteerimine toimub näiteks tarbija kontol eurode puudumise tõttu, nendib finantsinspektsioon.

Täismahus saab finantsinspektsiooni seisukohtadega tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles