Tallinnas tabati autosse ehitatud peidikutest ligi 50 kg hašišit

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootiline aine leiti sõiduautost BMW.
Narkootiline aine leiti sõiduautost BMW. Foto: Riigiprokuratuur

Maksu- ja tolliameti (MTA) uurimisosakonna töötajad avastasid 6. mail Tallinnas, Saksamaa registreerimisnumbrit kandvast sõiduautost 48.3 kg narkootilist ainet hašiš.

Sellise narkolasti tänavamüügi väärtus on ca 500 000 eurot ning nii suurest kogusest jätkuks hinnanguliselt poolele miljonile isikule narkojoobe tekitamiseks, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Narkootiline aine oli peidetud sõiduautosse BMW ehitatud erinevatesse peidikutesse. Sõidukit juhtis Saksamaa kodanik Vitali (sünd 1975), kes oli suundumas D-terminali kaudu reisilaevale Superstar.

Vitali peeti kinni kahtlustatavana narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises suure varalise kasu saamise eesmärgil. Sellise kuriteo eest võib kohus süüdimõistva otsuse korral mõista karistuseks kuni eluaegse vangistuse.

Harju maakohus võttis Vitali riigiprokuratuuri taotlusel kuueks kuuks vahi alla, võttes arvesse, et Vitali on Saksamaa kodanik, kes Eestis kindlat elukohta ei oma ning et talle on esitatud kahtlustus äärmiselt rasketes kuritegudes.

MTA uurimisosakonna talitusejuhataja Margus Raspeli sõnul võib väita, et narkootiline aine ei olnud mõeldud ei Eesti ega ka Soome turule, vaid kurjategijad plaanisid selle viia Soome kaudu edasi Venemaale. Samas on alust arvata, et selle salakaubaveokanali tegevust organiseeriti Eestis tegutsevate isikute poolt.

Menetlust juhtiv prokurör Kristel Praun rõhutab, et tegemist on  rahvatervise vastu suunatud väga ohtliku esimese astme kuriteoga, mis tavaliselt pannakse toime kitsas isikute ringis ning mille kohta tõendite kogumine on oluliselt raskendatud, seepärast oli selle kuriteo avastamine võimalik vaid tänu MTA uurimisosakonna kõrgele professionaalsusele.

Uurimist viib läbi MTA uurimisosakond ning  menetlust juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles