Asmann: SEB ei ole kliente ebavõrdselt kohelnud ega infot lekitanud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Asmann.
Ahti Asmann. Foto: Egert Kamenik

SEB juhatuse esimees Ahti Asmann ütles Kuku raadios, et raha on likviidsusfondist välja voolanud puhtalt sellepärast, et tootlus viimasest korralisest ümberhindlusest on olnud madal.


Ta lisas, et nii suure fondi puhul pole raha jäägi muutused üldse ebatavalised. «Fondi tulukus jäi juba oluliselt alla tähtajalise deposiidi tulukusele ja sellest tulenes ka osaline rahaline väljavool.»

Eelmisel nädalal võtsid investorid SEB likviidsusfondist välja mitusada miljonit krooni, sel nädalal teatas SEB, et vähendas fondi osaku väärtust seoses fondi varade ümberhindlusega 13 protsendi võrra.

Pärast põhjalikku siseanalüüsi otsustas SEB hüvitada likviidsusfondi kõikidele investoritele fondi varade ümberhindamise tulemusena tekkinud osakuhinna erinevuse.

Asmann rääkis, et likviidsusfondi puhasväärtuse muutmine oli fondi 11-aastase tegutsemise jooksul erakordne sündmus, mis tõi kaasa palju klientide kaebusi. «Asja uurides tuvastasime, et paljudele klientidele on likviidsusfondi kirjeldatud kui riskivaba investeeringut, mida see aga ei ole,» selgitas ta.

Kuna SEB vastutab klientidele antud informatsiooni eest, otsustaski panga juhtkond hüvitada klientidele ümberhindlusest tekitatud kahju. Asmann vabandas panga nimel kõikide klientide ees ja lubas, et raha kantakse investorite kontodele hiljemalt järgmise nädala lõpuks.

«Tänase päeva lõpuks oleme fondi riskitaset juba oluliselt alandanud, oleme müünud võlakirju, asemele tulevad raha ja pangadeposiidid,» lisas pangajuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles