Skorpion tõukas Lõvi Eesti rikkurite edetabeli tipust

Kaire Uusen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon
Illustratsioon Foto: Eero Barndõk

Kui maailma miljardäride pingereas tõugati tänavu troonilt pikalt tipus püsinud Skorpioni tähtkujus sündinud Bill Gates, siis Eestis haaras rikkaimate inimeste edetabelis ohjad just Skorpion.

Mullu Eesti rikkurite edetabelit juhtinud Lõvi Armin Karu langes uues pingereas 8. kohale, tema asemele tõusis Tallinki omanike sekka kuuluv Skorpion Ain Hanschmidt. Äripäeva koostatud pingereas järgneb endisele pankurile Vähk Enn Pant.


Ent kui majandusajakirja Forbes koostatud võrdlused näitavad, et maailma miljardäride hulgas on suhteliselt palju Neitsi tähtkujus sündinuid – sealhulgas praegune esinumber Berkshire Hathaway omanik Warren Buffet –, siis Eestis ei domineeri ükski tähemärk.


15 rikkama inimese hulgas on kaks Neitsi sodiaagimärgis sündinud meest – 4. kohal Kalev Järvelill ja 12ndal Hillar Teder. Suvel Kommest Auto Tallinna ja Tartu esindused ostnud Teder ütles aga, et tema rikkust ja edu sünniaeg küll ei mõjuta.


«Mina seda vähemalt ei usu,» nentis Teder. Samuti ei ole ta märganud, et äripartnerite seas oleks ühel või teisel ajal sündinud inimesi rohkem.


Ambur Sõõrumaa


Rikaste tabelis 15. koha haaranud U.S. Investi nõukogu esimees Urmas Sõõrumaa tunnistas, et teda siiski astroloogia veidi huvitab.


«Kui natuke mõelda ning inimest ja tema käitumist vaadata, siis saab suure tõenäosusega öelda, millal ta sündinud on,» märkis Sõõrumaa. «Ma oskan seda rohkem kui keskmine Eesti inimene, aga loomulikult vähem kui spetsialist.»


Sõõrumaa sõnul on Skorpioni tähtkujus sündinud tihti juhi tüüpi, lisaks autoritaarsed. «Julgen öelda, et ka Hanschmidt on tüüpiline juht. Kuna ta on sündinud 1961, siis on ta veel härja-aasta Skorpion – kõva töörügaja ja samas liider,» nentis Sõõrumaa.


Samas rõhutas Sõõrumaa, et igas tähtkujus leidub edukaid ja seega ei saa sünnikuu põhjal suuri järeldusi teha. «Tähtkuju annab inimesele lihtsalt mingi iseloomu. See, et ta on mingil aastal ja kuul sündinud, on ainult üks osa.»


Päikesemärgi põhjal võiks piltlikult teada saada vaid, kuspool on mets ja kus on meri. «Aga milline see mets täpselt on, kas sega- või männimets, see sõltub juba paljudest muudest asjadest,» selgitas Sõõrumaa.


Ka astroloog Taimi Uuesoo ütles, et päikesemärkide järgi ta inimesi ei lahterdaks, sest see on liiga üldine. «Kosmogrammide järgi saaks aga küll öelda, kui on teada juba päev ja aasta. Ja kui on teada veel ka kellaaeg ja -koht elik täpne sünnikaart, siis saab juba täpselt öelda,» rääkis Uuesoo.


Siiski tõdes Uuesoo, et Hanschmidt on rikaste meeste tippu üldastroloogiliselt sobiv, sest Skorpione loetakse edukamate hulka kuuluvateks. «Samas on ka Kalade hulgas väga-väga edukaid, kuigi Kalasid ei peeta üldiselt edukaks. Nii et see ei ole absoluutne tõde,» lausus ta.


Erinevad valdkonnad


Mis puutub Vähkidesse, siis ka neid ei peeta väga edukaks, aga nad on Uuesoo hinnangul kokkuhoidlikud ja käivad rahaga mõistlikult ümber.
Üldine päikesemärk on nagu identiteedi näitaja, aga inimene võib erinevates
eluvaldkondades käituda hoopis teistele märkidele vastavalt.


«Mõni Skorpion võib rahaasjus olla täielik tuisupea. Me võtame arvesse palju erinevaid olemusele viitavaid märke,» selgitas Uuesoo. «Mõnikord räägivad need erinevates eluvaldkondades üldisele päikesemärgile täiesti vastu. Näiteks võib Neitsi või Ambur rahaasjades olla täielik Sõnn või Skorpion.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles