Signe Kivi: ülikoole ootavad uued ühinemised

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline hakkab välja nägema Kunstiakadeemia uus hoone Art Plaza.
Selline hakkab välja nägema Kunstiakadeemia uus hoone Art Plaza. Foto: Repro

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) rektori Signe Kivi hinnangul ootavad riigi kõrgharidusmaastikku lähiaastatel suured muutused, mis võivad päädida suure Eesti Ülikooli loomisega või kahe kõrgharidustuumiku moodustumisega.


«Ma arvan, et lähiaastatel võime kindlasti rääkida uutest suurematest institutsionaalsetest võimalustest,» sõnas ta ETV «Terevisioonis», vahendab ERR Uudised.

«Kas on see nüüd üks Eesti Ülikool, mille võrdväärsed osad on kõik Eesti ülikoolid, või on üks keskus Tartus ja teine koondumas Tallinna ja mis alustel see koostöö toimub, seda ei oska täna veel öelda, aga suurem sünergia selles valdkonnas on kasuks,» rääkis Kivi.

Kivi lisas, et mida rohkem suudetakse juba täna anda sisu Eesti ühisele kõrgharidusruumile, seda rohkem kõik võidavad.

Kivi sõnul pärsivad kõrgkoolide arengut ka suured ruumiprobleemid, kusjuures eelkõige napib laboreid, töökodasid ja tehnoloogiat ning olemasolevates, 1970ndate aastate alguses lohakalt ehitatud hoonetes ei anna tema väitel enam midagi ümber mängida.

Kivi kinnitusel on EKA väga huvitatud Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakooliga (BFM) ruumide jagamisest kunstiakadeemia uues õppehoones.

Rahvusvahelise konkursi võitnud EKA uue õppehoone projekti maksumus on 530 miljonit krooni, kuid rektori sõnul ei arvesta EKA hoone rajamiseks toetusega riigieelarvest, vaid üritab hoone püstitada eurorahade ja omafinantseeringu toel.

Euroopa Liidu tõukefondide toetustest on jaotamata veidi üle 200 miljoni krooni ja nö ootelehele on jäänud EKA, BFM ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia.

Loe veel kõrgharidusest! Alar Karis: kutsume kokku parimad ja anname parimat haridust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles