Rahandusministeerium töötukassa meenehangetes vigu ei leidnud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Urmas Luik

Rahandusministeerium lõpetas väärteomenetluse töötukassa korraldatud sümboolikaga kontoritarvete ostmiseks tehtud hangete kohta. 

Töötukassa pöördus 2010. aasta jaanuaris riigihangete ametisse, et saada selgust, kas on rikutud riigihangete korraldamise korda ning palus kontrollida avalikkuses huvi tekitanud hankemenetluse õiguspärasust.

Rahandusministeeriumi riigihangete järelevalve talitus otsustas lõpetada väärteomenetluse väärteo tunnuste puudumise tõttu, teatas töötukassa nüüd.

Väärteo lõpetamise määruse kohaselt puudusid Töötukassa vastutavate isikute käitumises hankelepingu sõlmimisel väärteo tunnused.

Mullu jaanuaris sai avalikuks, et Töötukassa oli 2009. aasta lõpus tellinud enam kui 940 000 krooni eest asutuse sümboolikaga kontoritarbeid ja meeneid. Seejuures sai enamiku hangetest endale firma AD Mad OÜ, mille omanik on Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli naisevend Ago Kurg. Paavel ise taandas end kogu otsustusprotsessist.

Peamiselt Euroopa Sotsiaalfondist saadud raha eest osteti helkureid, pliiatseid, pastakaid, dokumendikaasi, kiletaskuid ning seina-, laua ja meeldetuletuskalendreid. Töötukassa enda eelarvest rahastati seinakellade ostu, koostööpartneritele kinkimiseks kinkekarbis pastapliiatsid ja 4GB mälupulgad koos infoga töötukassast ja teenustest.

Hanke kohta tehtud KPMG Baltics Asi audit tuvastas, hankes ei esinenud huvide konflikti korruptsioonivastase seaduse mõistes ning ei olnud olulisi rikkumisi riigihangete seaduse tähenduses, küll aga leiti puudujääke sisekontrollisüsteemides ja hankeprotseduurides. Seetõttu vähendas Töötukassa nõukogu juhatuse esimehe Meelis Paaveli töötasu 50 protsendi ulatuses kolmeks kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles