Õpetajate tasustamise süsteem võib minna muutmisele

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õpetajate liidu esindajad ja haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo jõudsid tänasel kohtumisel järeldusele, et õpetajate palgatõusuks on vaja muuta palgamaksmise süsteemi üldisemalt.

Õpetajate liidu esimehe Lehte Jõesaare sõnul kuulub õpetajatel praegu tasustamisele ainult see aeg tööst, mil nad annavad tunde, kuid tegelikkuses teevad õpetajad väga palju tööd ka tundidevälisel ajal. Ehk teisisõnu ei vasta õpetajate palk tööpanusele.

«Meie seisukoht on, et lisaks palgale on väga tähtis ka tööaeg. Lisaks tundide andmisele on oluline, et õpetajad jõuaksid tegeleda ka muude kooli arendustegevustega ja saaksid selle eest samuti tasu,» leidis ta.

Jõesaare sõnul jõudsid nad ministriga üksmeelele, et palgamaksmise süsteem tuleb ümber korraldada ning lähiajal istuvad nad õpetajate liidu juhtkonnaga uuesti kokku, et konkreetsed ettepanekud kirja panna.

Tema sõnul lubas minister, et kui palgamaksmise süsteem suudetakse efektiivsemaks muuta, võib jutuks tulla kuni kümneprotsendine palgatõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles