ERR.ee: Aadamsoo ja Raag soovivad tellisepõhist majandust muuta

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Eesti majandus peab muutuma tellisepõhisest ajudepõhiseks ning selleks tuleks algatada raamprogramm Loov Eesti, leiavad Balti Filmi- ja Meediakooli arendusjuht Martin Aadamsoo ja filmirežissöör Ilmar Raag.

«Eesti majandus on praeguseks jõudnud suhteliselt viletsasse seisu ja on selge, et seda tuleb ümber struktureerida tellisepõhisest ajudepõhiseks, ja seda on servast hakatud ka tegema,» vahendasid ERR Uudised Aadamsoo intervjuud saatele «Terevisioon».

«Kas poleks mõistlik ühendada jõud nii riigi kui loomemajanduse seisukohast üheks suureks raamprogrammiks, olgu see siis nimetatud Loov-Eestiks või siis inglise keeles Creative Estonia, ja anda sellele sektorile üks jõuline impulss, mis lõppkokkuvõttes oleks tuntav kogu meie ühiskonnas nii majanduslikult, kultuuriliselt kui ka sotsiaalselt?» küsis Aadamsoo.

Raag nentis, et igal aastal läheb filmivaldkonnas hinnanguliselt umbes kümme miljonit krooni maksumaksja raha välismaale, kuna Eestis ei ole võimalik saada mitmeid filmi tegemiseks vajalikke teenuseid. Tema meelest tuleks just Eestisse vastavad töökohad luua.

Aadamsoo sõnul annab loomemajandus praegu Eestis tööd orienteeruvalt 20 000 inimesele ning moodustab umbes 3 protsenti sisemajanduse kogutoodangust.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles