Tartu ei luba jalgrattureid kõnniteele

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tartu linnavolikogu lükkas tagasi IRLi fraktsiooni liikme Avo Rosenvaldi eelnõu, millega sooviti teha vabariigi valitsusele ja riigikogule ettepanek muuta liiklusseadust nii, et jalgrattatee puudumisel oleks jalakäijaid ohustamata lubatud rattaga sõita ka kõnniteel.

Eelnõu poolt hääletas 14, vastu oli 21 volikogu liiget, vahendas volikogu pressiesindaja.

Eelnõu esitaja väitel ei ole aeglaselt sõitev jalgrattur kõnniteel jalakäijale ohtlik, küll on väheste kogemustega jalgrattur ohus sõiduteel.

Seetõttu võiks Avo Rosenvaldi hinnangul lubada oma ohutuse tagamiseks kõnniteedel sõitvatel ratturitel teha seda ilma seadust rikkumata.

Volikogu õigus- ja korrakaitsekomisjon oli seisukohal, et liiklusohutuse aspektist on eelnõu korralikult läbi mõtlemata ning ei ole selge, milliseid tagajärgi toob kaasa selliste muudatuste rakendamine.

«Seaduse muutmise ettepanek, mille argument on see, et seadust nagunii rikutakse, ei ole tõsiseltvõetav,» ütles õigus- ja korrakaitsekomisjoni aseesimees Väino Kull.

Eelnõu ei toetanud ka linnavalitsus, kelle hinnangul kehtiv seadus, mis lubab kõnniteel rattaga sõita vaid kuni 10-aastastel lastel, tagab kõnniteedel liiklemise ohutuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles