Sendikas.ee: vaja on riigipoolset regulatsiooni

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netioksjoni sendikas.ee koduleht.
Netioksjoni sendikas.ee koduleht. Foto: www.sendikas.ee

Netioksjonite edasiseks tegutsemiseks tuleb moodustada riigipoolsed töögrupid, mis tekitaks sendioksjonitele reglemendi ja tegutsemisraami, et võimalikke pettusi vältida, leidis sendikas.ee tegevjuht Hannes Kranich.

«Läbipaistvus on peamine argument, mis eristab libasaite reaalsetest ning sendikas.ee on omalt poolt alustanud enda keskkonnale legitiimsusauditi koostamist,» vahendas ettevõte Kranichi sõnu.

«Sendioksjonid on viimasel ajal hoogu juurde saanud ja turule on tekkinud palju tegutsejaid, kelle teenuste kvaliteet on kõikuv. Tihti on tegemist kahetoalises korteris tegutsevate äridega. Kui oma olemuselt on sendioksjonid üle maailma levinud ja läbipaistvad ärid, tasub siiski olla valvas ning uurida firma ja oksjonite ajalugu ning tausta,» hoiatas Hannes Kranich.

«Et mitte libaportaali õnge minna, tasub vaadata ka keskkonnas ringi ja veenduda, milline hulk erinevaid kasutajaid on oksjoneid võitnud ja kui läbipaistvalt kuvatakse oksjonite tulemusi. Kõhklusi võib tekitada ka see, kui ühed ja samad kasutajad oksjonitel suures mahus pakuvad, kuid ei võida neist ühtegi,» selgitas Kranich.

«Usaldust mõjutab ka portaali väljanägemine ja ebakorrektne keelekasutus. Ja kinnituseks võib lugeda erinevaid foorumeid, ning hoida kõrvale portaalidest, kelle suhtes on kaebusi,» kinnitas ta.

«Sendioksjonid on nagu iga teine äri, kus need, kelle plaan on pikaajaliselt tegutseda, ei saa endale lubada ühtegi plekki. Jätkusuutlikel oksjonitel on oma reglement, mida ka jäigalt järgitakse. Lühiajaline valskus ei tasuks end ära,» avaldas Kranich veendumust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles