Poola president jättis Lech Wałęsa juubeliballi ukse taha

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilma presidendi vastuvõtu kutseta jäänud Poola endine riigijuht Lech Wałęsa lubas homme ikkagi peole minna, kui ta naisel peaks tekkima soov tantsida. Pildil on Lech Wałęsa koos oma naise Danutaga.
Ilma presidendi vastuvõtu kutseta jäänud Poola endine riigijuht Lech Wałęsa lubas homme ikkagi peole minna, kui ta naisel peaks tekkima soov tantsida. Pildil on Lech Wałęsa koos oma naise Danutaga. Foto: AFP / Scanpix

Poola president kutsus riigi juubeliballile küll arvukalt välismaiseid riigijuhte, kuid jättis kutsumata endise riigi presidendi ja Nobeli rahupreemia laureaadi Lech Wałęsa.


Homme toimuval Poola 90. juubeliaasta vastuvõtule ei ole kutsutud külaliste seas tuntud Poola ametiühinguliikumise Solidaarsus juhti, hilisemat riigi presidenti Lech Wałęsat, teatas the news.pl.

Poola presidendi esindaja sõnul president Lech Kaczyński lihtsalt ei lisanud Wałęsat riigi iseseisvuspäeval toimuva balli külaliste nimekirja. Selle põhjust ei soovinud ta öelda.

«Kui mu naisel tuleb tuju tantsida, siis me läheme lihtsalt teisele ballile. Pidutseda saab igal pool,» kommenteeris Lech Wałęsa ise.

Poola president Lech Kaczyński kutsus ballile 55 riigijuhti, teiste seas ka USA presidendi George Bushi, Prantsuse presidendi Nicolas Sarkozy, Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi ja Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeli. Vaid Merkel on lubanud üritusel osaleda.

AP teatel võib vahejuhtumi põhjuseks olla Wałęsa ja Kaczyński vahel valitsev pikaajaline vastasseis.

Poola välisministri Radek Sikorski sõnul läheb ta küll vastuvõtule, kuid tunneb end ebamugavalt. Ministri sõnul on välisriigi juhtidele raske seletada, miks Wałęsat ei kutsutud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles