Ilmus raamat kaitseliidu lähiminevikust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat kaitseliidu lähiajaloost.
Raamat kaitseliidu lähiajaloost. Foto: Kaitseliit

Kaitseliidu 90 aastapäevaks kirjastas kaitseliit raamatu «Eesti eest! Pilguheit kaitseliidu lähiminevikku», mida esitletakse homme Tallinnas rahvusraamatukogus kaitseliidu aastapäeva tähistamisel.

«Eesti eest!» on ligi 300-leheküljeline ülevaateraamat kaitseliidu ja tema eriorganisatsioonide taasloomisest ning see heidab pilgu kõigi viieteistkümne kaitseliidu maleva taasloomisele ning tegevusele aastatel 1988 - 2008, vahendas organisatsiooni pressiesindaja.

Raamat «Eesti eest!» on koguteos, mille valmimisele aitasid kahe aasta jooksul kaasa viisteist autorit kaitseliidu malevatest ja kuueliikmeline toimetuskolleegium ning lisaks kümned inimesed üle kaitseliidu ning väljastpoolt organisatsiooni. Raamatu peatoimetaja on Merike Jürjo.

Raamatus püütakse esmakordselt haarata kaitseliidu minevikku tervikuna ühe perioodi ulatuses. Sellegi poolest pole raamatu puhul tegu absoluutse tõega, sest ülevaates segunevad dokumendid ja inimmälu.

Raamatu peatoimetaja Merike Jürjo püstitab teose eessõnas filosoofilise küsimust, et ehkki inimese igavene tõejanu nõuab alateadvuses lõplikkust ning soovib absoluutset tõde, kas üks inimene üldse suudabki selleni jõuda.

«Usun, et põhjaliku, laiahaardelise, kaitseliidu erinevaid tahke valgustava ajaloo kirjutamist jätkub veel mitmele Eesti ajaloolaste põlvkonnale,» kirjutab Jürjo.

Lisaks üleriigilise kaitseliidu lähiajaloole on mitmed kaitseliidu malevad asunud ka oma kohalikku elu käsitletavate ajalookogumike kirjastamisele.

Raamat «Eesti eest!» valmis kirjastuses Kuma ja see tuleb müügile raamatupoodidesse. Kaitseliitlastel on võimalik raamatut osta kodumalevatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles