Oktoobris lisandus rekordarv töötuskindlustuse saajat

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Oktoobris lisandunud uute hüvitisesaajate arv oli töötukassa tegutsemise aastate suurim.


10. novembri seisuga oli töötukassa rahuldanud 1 625 oktoobris esitatud töötuskindlustushüvitise taotlust, teatas töötukassa.

Kokku maksis töötukassa 2008. aasta oktoobris töötuskindlustushüvitist 6 449 inimesele. Seegi arv oli suurim kogu töötukassa tegutsemise aja jooksul. Keskmine terve kalendrikuu eest väljamakstud hüvitis oli oktoobris 4 305 krooni.

Hüvitist hakkas saama ligi kolmandik oktoobri jooksul arvele võetud uutest töötutest.

Eesti Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on selle arvu kasvu üheks põhjuseks registreeritud töötute suur arv.

Samas lisas ta, et uute registreeritud töötute arv oli viimati veel suurem 2004. aasta jaanuaris ja 2003. aasta septembris, kuid töötuskindlustushüvitise saajaid oli sel ajal vähem kui praegu.

Siis polnud veel paljudel töötutel hüvitise saamiseks nõutavat kindlustusstaaži ning kiire majanduskasvu ajal ei olnud võib-olla ka inimeste vajadus kindlustushüvitise järele nii suur kui praeguses keerulises olukorras.

«Teadmine, et töötuskindlustus on täielikult rakendunud ja keerulisemateks aegadeks valmis, suurendab töötajate kindlustunnet,» ütles Meelis Paavel.

2008. aasta oktoobris maksis Eesti Töötukassa kolme erinevat liiki hüvitisi kokku 31 miljonit krooni (koos sotsiaalmaksuga 36,6 miljonit krooni).

Suurima osa väljamakstud hüvitistest moodustas töötuskindlustushüvitis (23,6 miljonit krooni), mida makstakse töötutele sissetuleku osaliseks kompenseerimiseks tööotsingute ajal. Väljamakse suuruse poolest järgnes kollektiivse koondamise hüvitis (4,6 miljonit krooni), mida makstakse töölepingute ja teenistussuhete kollektiivse ülesütlemise korral.

Maksejõuetuse hüvitist, millega hüvitatakse töötajatele tööandja pankroti tõttu saamata jäänud tasud, maksti oktoobris kokku 2,8 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles