Saaremaa muuseum peab lõhutud akende eest 163 000 välja käima

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egert Kamenik/ Postimees

Saaremaa muuseum peab välja käima 163 000 krooni, mis läheb Kuressaare piiskopilinnuse kabeli lõhutud aknavitraažide vahetamiseks.

Vitraaže välja vahetanud restaureerimisfirma KAR-Grupp tootmisjuht Eino Jööts ütles eile ajalehele Oma Saar, et vitraažide valmistamine ja paigaldamine on väga aeganõudev ja täpne töö, mida on kaks kuud teinud kolm–neli inimest.

Vanast vitraažist kasutati seejuures ära nii palju kui võimalik, lisaks pandi akendele kaitseks kaks klaasikihti ning väljapoole kaitsevõred.

Saaremaa muuseumi direktor Endel Püüa nentis, et esialgu võivad võred olla ka harjumatud, kuid võimsa pildi pakuvad vitraažid ju ikka seestpoolt vaadates.

«Aga varem või hiljem saame me need vandaalitsejad ka ikka kätte ning vaevalt on lapsevanematel heameel näiteks 163 000-kroonise arve üle,» ütles Püüa, lisades, et praegu on muuseum pidanud vandaalitsemiste kahjud likvideerima turistide pealt teenitud rahaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles