Töötuskindlustuse saajate arv võib 2009. aastal kahekordistuda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööotsijad tööturuametis.
Tööotsijad tööturuametis. Foto: Urmas Luik

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ütles, et tuleval aastal võib töötuskindlustuse saajate arv Eestis ulatuda kuni 30 000 inimeseni, mis on kaks korda rohkem kui tänavu.


Täna avalikustatud 6,2 protsendi suurune töötuse määr ei tulnud Paaveli sõnul ootamatusena, sest ka töötukassa statistika on näidanud selle aasta kõigil kvartalitel uute töötuskindlustushüvitise saajate arvu kasvu.

Võrreldes teise kvartaliga tõusis uute töötuskindlustushüvitise saajate arv kolmandas kvartalis koguni kolmandiku võrra.

Oktoobris maksis töötukassa kolme erinevat liiki hüvitisi kokku 31 miljonit krooni. Töötuskindlustushüvitist sai kokku 6 449 inimest, mis oli suurim arv kogu töötukassa tegutsemise aja jooksul.

Uusi töötuskindlustushüvitise saajaid oli nende hulgas 1625, mis on samuti suurim arv kõigi töötukassa tegutsemise aastate jooksul. Seega hakkas hüvitist saama ligi kolmandik oktoobrikuu jooksul arvele võetud uuest töötust.

Selle aasta lõpuni prognoosib töötukassa töötuskindlustushüvitise saajate arvu suurenemist 14-15 000 peale ja tuleval aastal selle kahekordistumist.

Järgmiseks aastaks prognoositud 30 000 hüvitise saaja hulka on arvestatud ka poole aasta pealt rakenduva uue töölepinguseaduse jõustumisega lisanduvad nn vabatahtlikud töötud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles