Tallinna Sadam tühistas Muuga sadama laiendushanke

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand pärast hiinlastega eellepingu sõlmimist.
Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand pärast hiinlastega eellepingu sõlmimist. Foto: Toomas Huik

Tallinna Sadam tunnistas kehtetuks Muuga sadama laiendamise ehitushanke, kuna laenuraha on turul raske kätte saada ja hiinlastega pole sadamas opereerimiseks kokkulepet saavutatud.


Muuga sadamas käivad praegu konteinerterminali laiendustööd 27 hektari suurusel maa-alal. Samas oli sadamal plaanis suurendada terminali veel 17 hektari võrra ning välja oli kuulutatud ka ehitushange. See peatati rahapuudusel.

Hanke tühistamise põhjenduseks tõi Tallinna Sadam ametlikult hanke oluliste majanduslike ja tehniliste parameetrite muutumise.

Riigihanke väljakuulutamisest alates on seoses ülemaailmse majanduslanguse ja finantskriisiga laenuraha intressid oluliselt tõusnud ja raha kättesaamine seetõttu raskendatud.

Muuga sadama laienduse rajamine oli mõeldud koostöös Hiina operaatoriga, kellega ei ole aga seni siduvat kokkulepet sõlmitud.

Tallinna Sadama avalike suhete juht Sven Ratassepp kinnitas, et kui sadam peaks Hiina partneriga terminali rajamise osas kokkuleppele jõudma, tuleb ka uus ehitushanke.

Tallinna Sadam peab pikemat aega kõnelusi Hiina Ningbo sadama esindajatega konteinerterminali ja Hiina kaupade jaotuskeskuse rajamiseks Muugale.

Terminali kaide ja territooriumi rajamine läheb maksma üle miljardi krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles