Ansip: Estonian Airi tegevus on kui sihitu tõmblemine

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennukid.
Estonian Airi lennukid. Foto: Toomas Huik

Peaminister Andrus Ansipi arvates näib täiendavat kapitalisüsti sooviva lennufirma Estonian Airi tegevus sihitu tõmblemisena, mille tõttu ei ole valitsus veendunud, et rahasüst võiks ettevõtet päästa.

Ansipi sõnul ei piisa aktsiakapitali laiendamiseks Estonian Airis informatsioonist, et ettevõttele oleks vaja aktsionäride poolt täiendavat kapitalisüsti suurusjärgus 300 miljonit krooni ning et samal ajal kavatsetakse ka lennukiparki välja vahetada, vahendasid ERR Uudised ERRi raadiouudiseid.

«See ei ole valitsusele kindlasti piisav alus selleks, et anda 100 miljonit või 70 miljonit krooni aktsiakapitali laiendamiseks,» teatas peaminister.

Tema sõnul tahab riik näha selget visiooni, mis saab Estonian Airist tulevikus ning milleks valitsuse antavat raha tahetakse kulutada.

Ansipi sõnul on Estonian Air muutnud liiga sageli lennu sihtkohti - kui mõned liinid on peaaegu sisse töötatud, on nendest juba loobutud.

«Kuidagi sihitu tõmblemisena paistab see tegevus, mitte eesmärgistatud tegevusena,» arvas peaminister.

Ta rõhutas, et praegu ei ole valitsus veendunud, et järjekordne rahasüst võiks Estonian Airi kvaliteeti tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles