Lühidalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogu kinnitas Mäe ja Volmeri ametisse


Rahvusooperi nõukogu kinnitas oma eilsel istungil ametlikult Estonia teatri järgmiseks peadirektoriks Aivar Mäe, kunstilise juhina jätkab Arvo Volmer.



Nõukogu aseesimehe Peep Lassmanni sõnul möödus istung, kus viibis ka järgmise aasta septembris ametisse astuv Mäe ise, väga konstruktiivses õhkkonnas. «Praegusel hetkel ei oska ma küll näha ühtki põhjust, miks väljavalitud inimesed koos tööle ei saaks hakata,» kinnitas ta.



Teatri üldkoosolekul 3. detsembril kohtuvad Aivar Mäe, Arvo Volmer, nõukogu esimees Eri Klas ja praegune peadirektor Paul Himma Estonia töötajatega, et tutvustada edasisi plaane.


Aivar Mäe volitused algavad 1. septembril 2009 ja Arvo Volmeri volitused 1. augustil 2009. (PM)



Selgusid parimad tudengifilmid


Pühapäeval lõppenud PÖFFi tudengi- ja lühifilmide festivali Sleepwalkers võitis šveitsi režissöör Reto Caffi filmi «Piiri peal» (Auf der Strecke, pildil) eest – kui tõeline kinematograafiline meistriteos eetilistest valikutest, süütundest ja kodanikujulgusest, nagu kõlas žürii hinnang. Tasuks üks kilomeeter Kodaki 16 mm filmilinti ja üks tund filmilindi tasuta ilmutamist firmalt Fin-Lab OY. Sama film, millest oli juttu ka 11. novembri Postimehes, on võitnud juba üle 30 preemia, sh parima välismaise tudengifilmi Oscari ja maailma nimekaima, Clermont-Ferrandi lühifilmide festivali grand prix.



Parima dokumentaalfilmi auhinna pälvis venelanna Olga Popova «Teemas», mis kõneleb avameelselt lesbipaari elust. Parima mängufilmi tiitli pälvis soomlase Mikko Kuparineni «Tõde või tegu». Parimaks animatsiooniks tunnistati inglase Edward Barretti «Kõrgemale, mees!».


Eesti lühifilmide võistlusprogrammi võitis Priit Pääsuke mängufilmiga «Must Peeter», mis põhineb Peeter Sauteri lühinovellil «Must Notsu». Lisaks tõstis žürii esile Riho Undi hiljuti esilinastunud ja rottnukkudega südameid võlunud animatsiooni «Lili» ning Balti filmi- ja meediakooli režiitudengi Andrew Bondi lennukat fantaasiafilmi «Haaratus». (PM)



Con Brio võitis pianist Jaan Kapp


Pühapäeval lõppenud Eesti noorte interpreetide konkursil «Con Brio 08» võitis peapreemia, 25 000 krooni koos kontsertidega järgmisel hooajal pianist Jaan Kapp. Auhinna pani välja Eesti Kontsert. Žürii esimehe Toomas Vavilovi sõnul oli Jaan Kapi üleolek niivõrd veenev, et «tunda oli lausa helilooja kohalolekut».



Kapp pälvis veel Eesti Televisiooni auhinna (kontsertsaade), ühe kahest Klassikaraadio auhinnast (salvestusleping ning esitamine EBU, UNESCO ja rahvusvahelise muusikanõukogu noorte interpreetide foorumile «New Talent» Bratislavas), ERSO auhinna (esinemine solistina ERSO ees) ja ühe kahest Vanemuise sümfooniaorkestri auhinnast (esinemine koos Vanemuise sümfooniaorkestriga) ning publikupreemia, mille olid välja pannud ajaleht Postimees ja ajakiri Muusika.



Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia auhind (10 000 krooni esinemise või õppereisi toetuseks), nagu ka Vanemuise sümfooniaorkestri ja Klassikaraadio teine auhind läks Indrek Leivategijale. Eesti Interpreetide Liidu preemia (esinemised interpreetide liidu kontserdisarjades) said klarnetist Helena Tuuling ja keelpillikvartett Prezioso. (PM)


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles