Aasta ohvitseriks sai Eero Kinnunen

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonelleitnant Eero Kinnunen
Kolonelleitnant Eero Kinnunen Foto: Mihkel Maripuu

Aasta ohvitseri preemia ja sellega kaasnevad 50 000 krooni sai tänavu major Eero Kinnunen, sama suure aasta allohvitseri preemia vanemveebel Andreas Rebane.

Eile õhtul andis riigikaitse edendamise sihtasutuse juhatuse esimees Toomas Luman Mustpeade majas toimunud kaitseväe 90. aastapäeva vastuvõtul preemiad üle.

«Tänan ülemaid, kes mind sellele kõrgele tiitlile esitasid ja tänan alluvaid, kes kohusetundlikult ja ennastsalgavalt selle tiitli välja teenisid,» ütles eilsel vastuvõtul major Kinnunen.

Kinnunen on osalenud välismissioonidel Bosnia-Hertsegoviinas, Iraagis ja Afganistanis. Teiste autasude hulgas on ta pälvinud ka esimese eestlasena teenistuse eest NATO operatsioonil Afganistanis NATO eriteenete medali. Alates 2008. aasta juunist on major Kinnunen teenistuses maaväe staabi jalaväeinspektori ametikohal.

Vanemveebel Rebane on osalenud välismissioonidel Liibanonis, Bosnia-Hertsegoviinas, Kosovos, Iraagis ja Afganistanis. Alates 2008. aasta juunist on Rebane teenistuses Scoutspataljoni pataljoniveebli ametikohal.

Lisaks anti 10 000-kroonised ergutuspreemiad neljale ohvitserile ja kolmele allohvitserile. Ergutuspreemia said ohvitseridest major Toomas Susi, kapten Toomas Tõniste, kapten Taivo Rõkk ja nooremleitnant Mirko Volmer. Allohvitseri ergutuspreemia said vanemveebel Tanel Aldošin, veebel Jevgeni Kuznetsov ja nooremveebel Maido Lepik.

Kaitseväe 90. aastapäevale pühendatud vastuvõtul üle antud aasta ohvitseri ja aasta allohvitseri preemiad on suurim eraalgatuslik tunnustus kaitseväelastele. Statuudi kohaselt võib iga kaitseväelane teha ettepanekuid oma kolleegide, ülemate, alluvate hea teenistuse tunnustamiseks. Preemiaid finantseerib ettevõtja Toomas Luman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles