Kaitseministeeriumi kantsler jagas lahkumispäeval heldelt raha

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sendid.
Sendid. Foto: Peeter Langovits

Vahetult enne ametist lahkumist maksis kaitseministeeriumi kantsler Lauri Almann asutuse nõunikule Märt Piiskopile 50 000 krooni preemiat, läkitas nõunik Madis Mikko 415 000-kroonisele kursusele ning loobus Indrek Kannikult tagasi nõudmast 300 000-400 000 krooni, mis kulus riigil tema koolituseks.


Ministeeriumi nõunikule Märt Piiskopile määras kantsler 49 408 krooni preemiat selle eest, et ametnik käis 2006. aasta kevadel Araabia Ühendemiraatides purjutamise pärast kinni võetud vanemveeblit kodumaale toomas, kirjutab Õhtuleht.

Nõunik Madis Mikko läkitati pooleks aastaks Rooma NATO kaitsekolledžisse 415 000 krooni maksvale kursusele ning presidendi julgeolekunõunik Indrek Kannikult loobus ministeerium  Almanni heakskiidul tagasi nõudmast omaaegset koolituskulu, mis väljaande teada jääb 300 000-400 000 krooni kanti.

«Ta [Märt Piiskop - toim] on üks neist, kel on mehitamata luurelennukite projekti ellurakendamisel olulisi teeneid,» selgitas kaitseministeeriumi pressiesindaja ning lisas, et Piiskopi puhul tuleb silmas pidada, et ta aitas oluliselt kaasa vanemveebeli Eestisse toimetamisele.

Pressiesindaja kinnitusel olevat Mikko kursusele mineku otsustanud asutuse värbamis- ja koolituskomisjon ning 0,2 kohaga ministeeriumis töötav Indrek Kannik pääsenud kooliraha tagastamisest, sest teenistuja ei pea hüvitama ministeeriumi koolituskulu, kui ta jätkab töötamist kaitseministeeriumi valitsusalas või teises riigiasutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles