Lugu netiahistajast tõi üle 350 vihje

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahistajad varitsevad netis noori
Ahistajad varitsevad netis noori Foto: Caro / Scanpix

«Pealtnägija» läinud nädala lugu Viljandi poisi Sten Kalma suitsiidist ja tema sugulaste üleskutse poissi ahistanud «hispaanlanna» tabamiseks vallandas rahvusvahelise pedofiilijahi ja vihjete tulva, mille mastaapi ei osanud keegi ette näha.

Teisipäeva seisuga oli vastav veebisait http://pedofiil.politsei.com/ toonud üle 350 kirja ja ahistaja tabamiseks välja pandud pearaha kasvanud tänu annetajatele ligi 30 000 kroonini, edastab tänane «Pealtnägija».

Kõigile ootamatult läks Viljandist alanud lugu globaalseks, kui uudisteagentuur Agence France Presse tegi sellest loo. Eriti elavalt edastati teadet Saksamaal, aga lugu leidis märkimist ka Lätis, Hispaanias ja isegi Lõuna-Aafrikas.

Teisipäeva seisuga oli aktsiooni eestvedaja Sirle Kalma failides 18 ohvri nime ning teist sama palju vihjeid väidetavate ohvrite kohta. Lisaks suurel hulgal vihjeid «hispaanlanna» Elisha da Sousa nime all esinenud ahistaja tegeliku identiteedi kohta. Paraku pole ükski õiguskaitseorgan perekonnale laekunud vihjete vastu seni erilist huvi ilmutanud.

Nädal tagasi avalikustas seni üldsusele tundmatu Viljandi pere «Pealtnägijas»valusa loo, kuidas nende 14-aastane poeg Sten langes oma kodus hispaania neiuna esinenud netiahistaja ohvriks, kelle väljapressimine mängis kardetavasti väga suurt rolli nooruki enesetapus. Selgus, et sama skeemi ohvriks langes suur hulk eesti noorukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles