Lauri Almann sai lahkudes ministrilt üle 300 000 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Almann
Lauri Almann Foto: www.bdcol.ee

Kaitseministeeriumi endine kantsler Lauri Almann sai ametist lahkudes 316 000 krooni rahalist ergutust, suure preemia andis Almann enne lahkumist ka ministeeriumi nõunikule Märt Piiskopile.


Kuna Almann lahkus ametist omal soovil, siis ei makstud talle hüvitist ega kompensatsiooni, ütles kaitseministeeriumi pressibüroo juhataja Aet Kukk.



«Kaitseminister määras oma käskkirjaga ametist lahkunud kantslerile rahalise ergutuse tunnustuseks pikaaegse eduka töö eest kaitseministeeriumis, sealhulgas taasiseseisvumisaegse pikima staažiga kaitseministeeriumi kantslerina ning seoses tulemusliku tööga eelkõige kaitseväe korralduse seaduse ja kaitseväe kümneaastase arenguplaani ettevalmistamises. Rahalise ergutuse suurus on kuue kuu ametipalk ehk 316 500 krooni,» lisas Kukk.



Almann rõõmustas raha üle. «Olen tänulik, et kaitseminister Jaak Aaviksoo mulle preemia määras,» teatas mees, kes ei kommenteerinud, kas talle kuue kuu palga maksmine oli tema lahkumise eelduseks.



Almann polnud aga ainus, kes enne 14. novembril kantsleriametist lahkumist rahaliselt premeeritud sai. Vahetult enne seda maksis Almann ka ministeeriumi nõunikule Märt Piiskopile 49 408 krooni preemiat. Almann ise ei näinud preemia maksmises midagi veidrat.



«Piiskopi otsustav tegevus tõi läbimurde, mis ilmselt aitab riigile soodsalt lahendada kümnetesse miljonitesse kroonidesse ulatuva kohtuvaidluse ning mitmete kaitsetööstuse projektide elluviimisel,» lausus Almann. «Samas on viimasel ajal tulemusliku töö eest saanud preemiaid ka teised tublid kaitseministeeriumi ametnikud.»



Kukk ütles, et ametist lahkumisele eelnenud kuul kinnitas Almann lisatasud lisakoormuse eest ka osale õigusosakonna töötajatele, kes olid otseselt seotud kaitseväe korralduse seaduse eelnõu ja selle rakendusaktide eelnõude ettevalmistamise eest.



Veel suvel ulatus Almanni palk 54 600 krooni, ent augustis tõstis kaitseminister tema palka, mis on Postimehe andmetel nüüd veidi üle 60 000 krooni. Tõenäoliselt oli selle põhjuseks soov uuele kantslerile suurem palk tagada.



Aaviksoo lendas eile Kanadasse Lõuna-Afganistanis panustavate riikide kaitseministrite kohtumisele ja temalt ei õnnestunud kommentaari saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles