Taastusravikeskuse Estonia juhi hüvitised ületasid 22 000 krooni kuus

Teet Roosaar
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu taastusravikeskuse Estonia basseinide avamispeol.
Vello Järvesalu taastusravikeskuse Estonia basseinide avamispeol. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Taastusravikeskuse Estonia juhataja Vello Järvesalu hüvitised olid selle aasta jaanuarist septembrini keskmiselt 22 245 krooni kuus, selgub Pärnu linnapea Mart Viisitamme vastusest opositsioonipoliitikute järelepärimisele.

Täna keskpäeval hakkab Viisitamm Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluvatele linnavolikogu liikmetele selgitama, millised on linna taastusravikeskuste Estonia ja Sõprus ning linnasaunu majandava osaühingu Kümblus juhatuse ja nõukogu liikmete tasud, kirjutab Pärnu Postimees.

Linnapea vastus on juba linnavalitsuse koduleheküljel avaldatud ja sealt selgub nii mõndagi huvitavat.

Linna osalusega ettevõtete nõukogude liikmetele makstakse 5000 ja nõukogu esimeestele 7000 krooni kuus. Estonia juhataja Vello Järvesalu kuupalk on 46 000, Sõpruse juhataja Jaanus Otsa kuupalk 30 000 krooni kuus.

Järvesalule on aasta alguses heade majandustulemuste eest lisatasu makstud, mis suurendab tema keskmise 50 669 kroonini.

Kõige hämmastavam on aga summa, mis on kulutatud Järvesalu lähetus- ja telefonikuludeks, auto rentimiseks, kütuse- ja esinduskuluks ning erisoodustusmaksu maksmiseks. Selle aasta jaanuarist septembrini oli see 200 207 krooni, mis teeb kuu keskmiseks 22 245 krooni.

Estonia nõukogu esimehe Ahti Kõo andmetel moodustab rohkem kui 20 000 kroonist 6000-7000 krooni Järvesalu käsutuses oleva Volvo rent. «Liites sellele tippjuhi kütuse-, välislähetuste ja telefonikulu, saamegi 22 000 keskmiseks,» selgitas ta.

Kõo rääkis, et Estonia-suguse firma juhil on vaja palju nii Eestis kui väljaspool seda ringi sõita ja koostööpartneritega suhelda. «Ettevõtte juhti hinnatakse firma  majandustulemuste järgi,» lausus ta ja oli rahul, et Estonial hästi läheb.


Taastusravikeskuse Sõprus juhataja hüvitised olid samal ajal 11 460 krooni, mis teeb ühe kuu keskmiseks 1273 krooni.

Kõo juhtis tähelepanu asjaolule, et Sõpruse juhataja hüvitistena on arvestatud ainult telefonikulu ja isikliku sõiduauto hüvitist. «Kas Sõpruse juhatajal siis ei olegi lähetus- ja kütusekulu?» imestas ta ja lubas volikogu istungi ajaks kulusid täpsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles