Leedu merehädalised ootasid abi kolm päeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri.
Tormine meri. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Liepaja lähistel jahiga vastu lainemurdjat sõitnud ja aluse kaotanud leedulastel tuli abi oodata kolm ööpäeva, teatas Leedu telekanal LNK.


 Läti päästjad said ööl vastu teisipäeva teate, et Liepaja sadama Lõuna muulil võivad olla inimesed. Merepäästekaatri meeskond otsis inimesi tükk aega, kuni lõpuks märgati pimeduses kolme meest. Kõik nad olid läbimärjad ja kaks ka paljajalu.



46-aastane mees, tema 22-aastane poeg ja veel üks 20-aastane noormees toimetati kaldale ja neile anti abi. Lätlaste sõnul kulus pool tundi, enne kui leedulased toibusid ja sõna suust said.



Merehädalised rääkisid, et nad olid Rootsist jahi ostnud ja mõne päeva eest Klaipeda poole teele asunud. Liepaja lähistel jäid nad tormi kätte, jaht kaotas juhitavuse ja paiskus vastu lainemurdjat. Jaht uppus.



Algul püüdsid mehed abi kutsuda taskulambi abil, kuni selle aku tühjaks sai. Seejärel olid nad tähelepanu äratamiseks ära lõhkunud muulil oleva signaalprožektori. Kuid seda ei pannud keegi tähele, sest tormi tõttu oli laevaliiklus soikunud. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles