Reformierakond tõusis taas populaarseimaks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orav
Orav Foto: AP / Scanpix

Detsembris tõusis taas kõige populaarsemaks erakonnaks Reformierakond, keda toetas 31 protsenti valimisealistest kodanikest.


Valitsuse juhtpartei suutis septembrist alguse saanud toetuse languse peatada ning seda novembris oktoobriga võrreldes kahe protsendi võrra kasvatada, vahendab ERR Uudised rahvusringhäälingu tellitud Emori üle-eestilist uuringut.

Oktoobris üle pika aja populaarseimaks erakonnaks tõusnud Keskerakond oli ainus partei, kes novembris toetust kaotas. Keskerakonda toetas 27 protsenti valijatest ehk viie protsendipunkti võrra vähem kui oktoobris.

Võrreldes kuu varasemaga kasvatasid novembris protsendi võrra oma toetust kõik ülejäänud parlamendiparteid - Isamaa ja Res Publica Liitu toetas 15, rohelisi 12, sotsiaaldemokraate 9 ning novembris erakonnale uue esimehe saanud Rahvaliitu 5 protsenti valijatest.

Emor küsitles novembris 1009 inimest üle kogu Eesti. Emor esitleb tulemused vaid neist vastajatest, kel on erakondlik eelistus olemas, samal ajal kui Postimehe tellitav analoogiline uuring arvestab protsentide sekka ka need, kes ei oska öelda, millist erakonda eelistavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles