Pangad ei lase arendajatel hindu alandada

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Stanislav Moškov/Diivan

Kinnisvarahindade langus on seadnud nõrgemad arendajad raskesse seisu, kuna müügis olevate objektide laenukoormus on suurem kui nende turuhind, hindu aga langetada ei saa, sest pangad nõuavad laenuraha iga müügi pealt tagasi.


Pangad kinnitavad omalt poolt, et kinnisvara müügihind võib jääda objekti peale võetud laenusummast ka madalamaks, kuid sel juhul peab arendaja lisaks müügist saadavale rahale kasutama laenu tagasimaksmiseks ka omavahendeid, kirjutab Äripäev.

Pankade huvi kinnisvarahindade püsimise vastu on mõistetav, kuna kolm neljandikku 260 miljardi krooni suurusest laenuportfellist on tagatud kinnisvaraga.

1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter kinnitas, et teab mitmeid näiteid, kus pankade määratud minimaalne müügihind segab arendajaid korteritest lahti saamast.

Kinnisvaratehingute vahendaja Uus Maa juht Mika Sucksdorff on müügitehingu katkijäämisel saanud nii mõneltki arendajalt põhjuseks pankade määratud minimaalse müügihinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles