Sotši üritab end olümpialinnana õigustada

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotšis valmivad visalt olümpiarajatised.
Sotšis valmivad visalt olümpiarajatised. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

2014. aasta taliolümpia korraldamisõiguse võitnud Vene linn Sotši esitab Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele (ROK) uue olümpiamängude kontseptsiooni.


Sotši olümpiamängude korralduskomitee esindaja teatel esitavad nad järgmisel kuul ROK-le uue kontseptsiooni «Külalislahke linn», et vastata olümpialinnale esitatavatele nõudmistele, vahendas Interfax.

Korralduskomitee juht Dmitri Tšernõšenko selgitas, et kontseptsioon hõlmab nii sotsiaalset, majanduslikku kui ka ökoloogilist tasandit.

Sotši korraldusõigused lõid kõikuma, kui selgus, et olümpialinnas on seni suudetud lõpetada vaid 20 protsenti vajalikest ehitustöödest. Lisaks kaheldakse, kas linn saab hakkama võimaliku terrorismiohuga.

Samuti 2014. aasta olümpialinnaks kandideerinud Salzburg on avaldanud valmisolekut olümpia korraldamine enda kanda võtta. Lisaks Austria linnale võib korraldusõiguste ülevõtmisel kandideerida ka Lõuna-Korea linn Pyeongchang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles