ERR.ee: infokeskus õpetab omanikke vanu puumaju restaureerima

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Rakvere Vallimäele.
Vaade Rakvere Vallimäele. Foto: Arvet Mägi.

Säästva Renoveerimise Infokeskus on vanade majade omanikke tänavu puumaju restaureerima koolitanud kümnes Eesti linnas.

Rakvere majaomanikud, kes novembrikuu nädalavahetustel asetleidnud säästva renoveerimise õppustel käisid, võtsid vana akna taastamist väga tõsiselt, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Säästva renoveerimise infokeskuse juhataja Tarmo Elvisto kiidab savikrohvi ja pilliroost soojustust, ning laidab kipsplaati ja kivivilla, mis muudavad kogu maailma ühenäoliseks.

«See kaotab igasuguse eripära,» rääkis Elvisto. «See ei puutu kokku ei kohaliku kultuuriruumiga ega aita kaasa miljööväärtuste säilimisele. Selles mõttes jõuame me tagasi oma juurte juurde, looduslike materjalide juurde, liites tänapäeva teadmised ja tehnoloogia, et on küll tagasi vanad materjalid, aga nad on uues kvaliteedis ja uues kontekstis»

Tänapäeva teadmised aitavad vanu meetodeid kiirendada, tõdes majaomanik Villy Võrk, lisades, et Rakvere vanade majade taastamine on linna ajaloolise ilme säilitamiseks väga oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles