Tai meeleavaldajad nõustusid lennujaamade avamisega

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tai valitsusvastase protestiliikumise esindajad nõustusid pärast nädalapikkust blokaadi liiklusele avama Bangkoki Suvarnabhumi rahvusvahelist lennujaama.


«Sellest hetkest alates lubab PAD (Rahvaliit Demokraatia Eest) lennukitel õhku tõusta ja maanduda ning seda nii reisi- kui kaubalennukitel,» rääkis PADi üks liidritest Somkiat Pongpaiboon ajakirjanikele, vahendas AFP.

Tai valitsusametniku sõnul võib esimene reisilennuk Suvarnabhumi rahvusvaheliselt lennuväljalt võtta kursi Rooma ja Sydney suunas 5. detsembril, vahendas Telegraph.

PAD liider Sondhi Limthongkul rääkis, et tuhanded meeleavaldajad lahkuvad Suvarnabhumi ja Don Muangi lennuväljadelt homme hommikuks. «Kõik meeleavaldused lõpevad 3. detsembril kell 10 hommikul,» kinnitas ta.

PADi liikmed hõivasid Suvarnabhumi ja sellest veidi väiksema Don Mueangi lennuvälja eelmisel nädalal.

Lennuliikluse seiskumise tõttu jäi lõksu 350 000 reisijat ning ettevõtmine tekitas riigi majandusele laialdast kahju.

Tai lennuvälja ametnikud kinnitasid kokkuleppele jõudmist meeleavaldajatega ja märkisid, et lennukid võivad taas liikuma hakata, kui neil pole «tehnilisi probleeme».

Lennujaamade juhid oletasid varem, et täieliku lennuliikluse taastamine võtab aega ühe nädala turva- ja arvutisüsteemide kontrollimise tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles