Kumu uus juht tuleb Soomest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Liivak
Anu Liivak Foto: Peeter Langovits

Alates jaanuarist asub Kumu direktorina tööle Anu Liivak, kes seni töötas Soomes Retretti Kunstikeskuse tegevdirektorina.

Anu Liivak on töötanud Eesti Kunstimuuseumis nooremteaduri, teadussekretäri ja teadusdirektorina ning olnud Tallinna Kunstihoone intendant, teatas ERR uudised.

Viimased seitse aastat töötas Liivak Soomes Retretti kunstikeskuse tegevdirektorina.

Ta on lõpetanud Ilja Repini nimelise Maalikunsti, Skulptuuri ja Arhitektuuri Instituudi Peterburis kunstiajaloo ja -teooria alal ning kaitsnud magistrikraadi filosoofias 1996. aastal Eesti Kunstiakadeemias.

Liivak on SA Tallinn 2011 loomenõukogu liige, Rahvusvahelise Kunstikriitikute Assotsiatsiooni (AICA) ja Eesti Kunstiteadlaste Ühingu liige, Soomes tegutseva Tuglas-Seura nõukogu liige. Teda on autasustatud Eesti Vabariigi Valgetähe IV klassi teenetemärgiga.

Kumu senine juht Sirje Helme asub tööle mitmeid muuseume, sealhulgas ka Kumut haldava Eesti Kunstimuuseumi peadirektorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles