Estonian Air koondab 63 töötajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Toomas Huik

Estonian Air täna esitas täna tööinspektsioonile avalduse koondada ettevõtte 467 töötajast 63.

Koondamiste vajalikkust põhjendab Estonian Air vajadusega kohandada ettevõtte tegevus vastavaks lennundusturul toimuvatele muutustele.

Koondamiskava puudutab kogu ettevõtet - nii lendavat personali kui ka maapealset teenindust, kommerts- ja administratiivosakondi, teatas Estonian Air.

Enne tööinspektsioonile avalduse esitamist pidas ettevõtte juhtkond konsultatsioone töötajate esindajatega.

Firma pakub koondatavatele töötajatele soovi korral mitmekülgset abi, alates karjäärivõimaluste analüüsist lõpetades juriidilise ja psühholoogilise nõustamisega.

«Firma juhtkond annab endast maksimumi, et toimuvad muudatused viia läbi ülima hoolega. Otsime paindlikke lahendusi seal, kus see on vajalik ja võimalik, ning pakume ettevõttest lahkuvatele töötajatele toetusprogrammi,» lausus Estonian Airi juhatuse esimees Andrus Aljas.

«Koondamine on raske ja keeruline aeg kõigile Estonian Airi pilootidele. Läbirääkimistel ettevõtte juhatusega oleme üritanud koondatavate pilootide olukorda kergendada nii palju kui võimalik ning saavutatud kokkuleppe alusel ootame neid meie ridadesse esimesel võimalusel tagasi,» rääkis Eesti liinilendurite ametiühingu esimees, Estonian Airi piloot Rauno Menning.

Pärast koondamiskava ja sisemise töökorralduse muutuste elluviimist jääb Estonian Air teenindama ligi 20 otselennuühendust algusega Tallinnast.

Alates kevadest võtab Estonian Air kasutusele kolm uut CRJ900 NextGen lennukit. Uute tänapäevaste lennukite abil saab Estonian Air pakkuda senisest paindlikumat lennugraafikut, avada uusi liine ja arendada olemasolevaid turgusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles